pelaguu.blogspot.com

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Arvontamuistutus - tänään viimeinen päivä osallistua!!

Tulin muistuttamaan, että tänään 31.3 on viimeinen päivä osallistua blogini 5-vuotis synttäriarvontaan. Myös anonyymit voivat osallistua ja sinun ei tarvitse kirjautua lukijakseni että voit osallistua arvontaan, hopi hopi!

Vot osallistua myös kahdella arvalla, kun linkität tämän kuvan alla olevan kuvan blogiisi tai  myöhemmin olleen kuvan arvontapalkinnoista blogiisi.

Onnea vielä kaikille arvontaan!



Ja ihanaa keväistä viikonloppua kaikille, me olemme jo monta päivää saaneet nauttia täällä pohjoisessa auringon paisteesta, tosin yöllä on olleet kovat pakkaset, mutta päivällä niistä ei ole tietoakaan, se on parasta keväässä!

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Iltalenkkipolun varrelta ja kotipihalta kuulumisia + arvontamuistutus

Viime lauantaina ja edellisen viikonlopun lauantainakin käytiin porokisoissa. Retkeily on jäänyt nyt vähemmälle senkin vuoksi. Joka kevät-talvi järjestetään porocup eri paikkakunnilla, joissa on viisi tai neljä en nyt muista tässä montako osakilpailua ja viimeisenä järjestetään kuninkuusajot Inarissa, joissa cupin parhaimmisto kilpailee keskenään porokuninkuudesta. Tälle talvelle kaikki cup-osakilpailut on ajettu ja tulevana viikonloppuna on vuorossa kauden päättävät kuninkuusajot. Kaikkia cupkisoja ei kierrettä, käydään katsomassa porokisamenoa lähipaikkakunnilla. Niistä porokisoista en ajatellut nyt kuitenkaan kirjoittaa, kun ollaan käyty kisoissa aiemminki ja nimenomaan Luostolla, jossa käytiin edellisviikonloppuna, ja kirjoitin niistä silloin jo aiemmin. Tuohon postaukseen pääset tästä.

Nyt menneenä lauantaina käytiin pikkukisoissa, joissa voi karsia poroja kilpailemaan yleisessä sarjassa. Ensin on yleinen sarja, johon pääsee tietyn ajan alittamalla, sitten yleisestä voi tietyn ajan alittamalla päästä kuumaan-sarjaan ja kuumaan-sarjan parhaimmat porot kilpailee sitten kuninkuudesta. Semmosta me harrastamme näin kevät-talvella, seurataan yleisönä porokisoja. Pitäisi joskus käydä kuninkuusajoissa Inarissa. Mökit tahtoo mennä vaan aika äkkiä ja ne varataan jo hyvissä ajoin, joten enää tähän aikaan ei enää juuri majoitusta kisapaikan läheltä saa. Minä olen viimeksi käynyt niissä Inarin porokuninkuusajoissa pikku tyttönä. Veri vetää tälläisiin hommiin. Vaahtosammuttimen kokoisesta olen porokisoja kiertänyt ja vieläkin kierrän. Rakkaudesta lajiin!


Tässä kuva toissa vuoden Luoston porokisoista. Paikkakunnat missä kisoja järjestetään vaihtuu aina vuoro vuosin. Viime vuonna ei ollut Luostolla ja tänä vuonna jälleen siellä. 



Mutta sitten kun ei ole kisoissa käyntiä ehtii illalla paremmin pidemmälle iltalenkille koiran kanssa. Ja siitä kerron nyt.

Illalla auringon valo on kaunista. Pikku hiljaa se kokoajan kohoaa korkeammalle, että iltalenkin aikaankin auringo on vielä korkealla. Mutta vielä ennen kellon siirtoa ilta-aurinko ehtii vähän paistaa matalalta. Ja vastakos se illalla on vielä aurinkoista, kun kelloja siirsimme. Vaatihan se kesäaikaan siirtyminen vielä totuttelua, hetki menee, että tottuu taas tähän aikaan. Huokaus. En niin perusta tästä kellojen siirtelystä, turhaa hommaa, terveydelle haitallista. Hmmh, olen puhunut!

Iltalenkitkin meillä menee maastoon ja metsään. Joskus on kävelty asfalttikatujakin, mutta aika pian ne ovat kesän ja syksyn jälkeen talveksikin siirtyneet metsään nämä kävelylenkit. Ja helppoa se on toteuttaa, kun jäljet mitä pitkin kulkea lähtevät takapihalta noin kuvannollisesti.


Aurinko pilkistee puiden välistä luoden varjoja.






Taustalla siintävä tunturi on Sallatunturit, siis Iso ja Pieni pyhätunturi.












Takapihalta. Hankala saada hyvää kuvaa, kun tila on pieni ja lumihanki tulee vastaan.
Lunta on paljon näköisesti kun katolta ovat tulleet lumet alas lauhan jakson aikana.
Sitä ennen takapihallakin oli vain vähän lunta, nyt sitä on taas ihan riittämiin mistä sulata.



Etupihalta. Ollaan kasattu alkutalvesta kukkapenkin päälle seinän viereen lunta eristeeksi.
Meillä tahtoo olla niin kylmä sisällä pakkasilla muuten.



Hyvää uutta viikkoa kaikille! Se on maaliskuun viimeinen viikko, ja lauantaina vaihtuu jo huhtikuu!! Kevät on pian pitkällä.

Ps: Muistakaahan osallistua blogini synttäri-arvontaan, vielä ehtii 30.3 asti osallistua. Käy kurkkaamassa tästä se arvontapostaus, johon osallistut. Kahdella arvalla osallistujille on vaihtoehtoinen linkityskuva arvonnasta tässä postauksessa!

HOX!! HOX!! Huhuilisin vielä yhtä arvontaan osallistujaa nimimerkkiä Marja-Liisa tässäkin, jos huomaat tämän, niin osallistuaksesi arvontaan pyytäisin sinulta vielä kesäkukkaistutusvinkkiä tai omaa lempikesäkukkaasi vielä kommentoimaan arvontapostaukseen. Valitettavasti tällä hetkellä kommenttisi ei osallistu arvontaan! Ja yleisestikin kaikissa kommenteissa tulisi olla se kesäkukkavinkki osallistuaksesi arvontaan.

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Aamulenkkipolun varrelta + arvontamuistutus

Täällä pohjoisessa on vielä täysi talvi, kun jossainpäin eteläisintä Suomea jo vähän näkyy vihertävää nurmikkoa ja kukkiakin, ei meillä. Onhan se kuitenkin niin ihmeellistä! Keväältä se silti tuntuu jo täälläkin, lunta on vähemmän mitä aiempina vuosina. Tuntuu, että niin se vain meni talvi taas, yhdessä hujauksessa. Ollaan jo ainakin kevään korvalla, kovasti. Lumia satelee, mutta ne eivät jää juuri puihin kun seuraavana päivänä tulee tuuli ja puhaltaa ne pois, se on ollut tämän talven ilmiö, tykystä ei ole juuri haitaksi puille. Aurinkopäivistäkin ollaan saatu nauttia, aina silloin tällöin, silloin kun ei sada lunta.

Me lenkkeillään koiran kanssa aamulla ja illalla ja yleensä metsässä. Talvella reitit ovat hieman rajoitteisemmat kuin kesällä, koska talvella kulkee kesän reiteillä ladut ja niillä ei saa kävellä. Jos olette aiempia postauksia lukeneet niin tuttuja reittejä kuljemme jälleen. Meijän talon takaa lähtee pururadat ja talvella osittain ne ovat kelkkareittiä, talvella muitakin jälkiä poletetaan kelkalla ja niitä pitkin on hyvä myös sitten kävellä.



Katse on kohti Sallatunturia. Ne näkyvät aina lenkkipolkumme varrella.







Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ps. vielä on viikko aikaa osallistua blogini synttäriarvontaan, sinnepä pääset tästä! Ja anonyymitkin voivat osallistua, tai sinun ei tarvitse kirjautua lukijakseni, osallistuaksesi arvontaan! Hopi hopi sinne siis!! Muistakaa, että oma kesäkukkavinkki pitää olla, ne kommentit, joissa ei sitä ole valitettavasti menevät hylkyyn.

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Tulppaani aikaan +arvontamuistutus

Eilen vietettiin kevätpäiväntasausta, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkiä, nyt vain mennään sitten kokoajan kukonaskelin kohti valoisampaa kevättä ja kesää. Kesä on lähempänä kuin osataan arvatakkaan! Vaikka lunta on vielä paljon. Ollaankin nyt saatu kylpeä auringossa muutama päivä, lämpimän lauhan jakson jälkeen. Vielä kovin hirveästi ei ole aurinkopäiviä ollut, mutta muutamia.

Eilen vietettiin myös meidän, minun ja mieheni, hääpäivää, kuparihäitä. Tai ei me sitä mitenkään vietetty, ei ole koskaan vietetty. Ehkä joskus.. Vietättekö te hääpäiviänne? Voisi luulla meitä tuon kuparihäiden perusteella vasta nuoreksi pariksi, mutta ei se sitä ole, oltiin oltu yhessä ennen meijän häitä jo n.8 vuotta, sikäli mikäli oikein laskin näin äkkiseltään. Monenlaista ajatusta hääpäivä edelleen herättää, ja joskus ne asiat tulee mieleen mitä silloin tapahtui tai jäi tapahtumatta. Muuttaisin niin monta asiaa siitäkin päivästä. Muuttaisitteko te omassa hääpäivässänne? En siis ole tyytyväinen muutamiin asioihin päivässä. Silloin tapahtui myös sellaista, jonka moni morsian olisi varmasti siinä paikallaan sanonut, että ei käy, ja koko hääjuhla olisi peruttu. Tieto eräistä asioista tuli juuri kun olin päässyt kirkkoon ja siinä hetkessä täytyi sanoa, että käykö se minulle vai ei ja kirkko on täynnä vieraita, kaukaakin tulleita. Sanoin että ei kai sille voi mitään ja hääjuhla vedettiin läpi, vaikka vastustusta oli ja outoja asioita ja ihmisten puheita. Mutta paljon hyvääkin siitä toki tuli. Saimme lahjaksi häämatkan ja kävimmekin sitten melkein heti häämatkalla Hollannissa. Matkustimme ensin Amsterdamiin ja siitä käytiin sitten muissakin paikoissa ja kaupungeissa Hollannin sisällä. Minun hollantilainen ystäväni asuu siellä ja tapasimme myös hänet. Menetin kyllä sillä reissulla sydämeni Hollannille ja aina kaipaan sinne takaisin, vielä ei ole ollut varaa lähteä uusinta reissulle, ehkä joskus.

Naistenpäivänä sain mieheltäni tulppaaneja, kolmen värin sekakimpun, tämän talven toiset tulput. Mieheni kyllä tietää että ne ovat minun lempikukkiani, luulen ainakin, kelpaa minulle muutkin. Ne tässä.




Vaaleankeltainen tulppaani oli kaunis kerrottu.




Kun kaikki päivät tuntuvat samanlaisilta,
ihmiset eivät enää huomaa, mitä hyvää
heidän elämässään tapahtuu joka kerta,
kun aurinko matkaa poikki taivaankannen.

-Paulo Coelho


Ihania kevään odotuksen ja kevät päiviä kaikille!

Ps. käykäähän osallistumassa arvontaan, vielä ehtii, ens viikko ja tämä viikko vielä aikaa osallistua ja edelleen myös siis anonyymit voivat osallistua tai voit osallistua vaikka et olisi lukijani! Muistathan mainita kommentissa kukkavinkkisi ensi kesään! Tästä arvontaan klik klik!

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Sallatunturin valloitusta.. + arvonta muistutus!!

Viime viikonloppuna, lauantaina, kävimme moottorikelkalla moottorikelkkareittiä pitkin Sallatunturin päällä, Sallassa. Matka sinne oli melko möykkyinen, kokeilimme uutta ahkiotamme, koska aina ei ole mahdollista olla kaksi päällä meijän kelkassa. Minä tietenki ahkiossa, en ois uskaltanu tuonne ajaa. Käet siinä sai kipiäksi ahkiossa turhastakin jännittämisestä. Ei tarvinut enää sitten miettiä mitään käsireenejä.. Ja kerrottakoon semmonen huomio, että ostimme moottorikelkan viime keväänä miehen työn vuoksi, joten aina välissä sillä saatetaan ulkoiluttaa emäntääkin.. Onhan siinä kelkkailussa luonnon kannalta monia huonojakin asioita, mutta jos työ sen laitteen vaatii, niin sitten se on oltava..

Sallatunturihan on siis Sallan matkailukeskuksessa sijaitseva suosittu laskettelukeskus, jonne on siis mahdollista päästä myös virallista moottorikelkkareittiä pitkin, sekä myös siis alhaalta Ski Resortista hissillä ylös suksilla tai laudalla. Minua ei saa laskettelemaan millään, tämä vaihtoehto oli parempi. Hiihtäessäkin pelkään mäkien laskua, tämä on vähän turhan iso mäki minun laskuihin, oi, oi..

Ollaan joskus syksyllä kun meijän koira oli pentu, niin kiivetty Sallatunturin päälle, ja meijän koira on kohta 9vuotta. Hieman meinas yläilmoissa pelottaa nytkin. Matka päälle ei ollut pitkä. Laskettelijoitakin piisasi ihan mukavasti, olihan päivä aluksi ihan aurinkoinen, pois lähtiissä pilvet alkoivat kerääntyä taivaalle ja muutaman lumenki tais nakata.


Kiivettiin näköalatorniin ja katseltiin maisemia sieltä käsin.
Minä vaan pelkään korkeita paikkoja..
Tässä avautuvat maisemat Venäjän tuntureihin, vanha Sallatunturi vasemmalla.



Tunturin päällä on hyvä ja hieno, kohtuu siisti kota, jossa paistettin makkarat,
syötiin eväät ja lähdettiin alas.



Paljas Matovaara vasemmalla, taustalla vanhat Sallatunturit Venäjän puolella.




Sitten käännytään vastakkaiseen suuntaan. Tästä jos laskis alas, tulisimme Salla Ski Resortin pihaan ja Karhulammelle, jossa monesti käymme makkaran paistossa.
Kuvissa kierrämme kokoajan vasempaan.



Tästä suunnasta näkyy mm. Salmivaaran kylä.




Ja takaisin lähtöasetelmaan.
Selkälän kylään päin kuvattu.




Laskettelurinteeltä kuvattu Venäjän tuntureille päin.





Käytöstä poistettu huussikka.



Kodan ovessa.




Vasemmalla huoltotilat ja sen päällä näköalatorni, josta katselimme maisemia.
Etualalla kota, jossa paistettiin makkarat ja syötiin ne eväät. Sitten lähdettiin kotimatkalle.



Hyvää viikonloppua kaikille, toivotaan, että säät vähän paranisivat, että saataisiin hyvät retkeilysäät!
Onhan se myös sunnuntaina Minna Canthin päivä, joten hyvää tasa-arvonpäivää myös!

Ps: Muistakaahan osallistua blogini 5-vuotis synttäriarvontaan! Vielä on aikaa osallistua semmosen n. kahen viikon ajan, hyvin lyhyt aika.. Muistakaa, että anonyymitkin voivat osallistua!! Nyt kipin kapin sinne arvontapostaukseen, hyvät palkinnot, tästä arvontaan kilk kilk!!

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Arvonta muistutus - tärkeää muutosta arvontaan!!

Hei, vaan kaikki blogini lukijat! Tulin kertomaan tärkeästä asiasta liittyen blogini 5-vuotis -arvontaan. Käynnistelin vajaa viikko sitten blogini 5-vuotis syntymäpäivän kunniaksi arvontaa, jossa voit voittaa Lappi -aiheisia palkintoja, kommentoimalla kesäkukkaideasi/-vinkkisi arvonta postaukseen. Tarkoituksena on etsiä omaan puutarhaani, jotain uusia kukkaistutusideoita Teiltä lukijoilta. Kerro siis arvontapostauksen kommenttikentässä sinun ehdotus kesäkukaksi/kukiksi arvontapostauksessa ilmoittamiini kohteisiin etu- ja takapihalle. Ja VAIN ne kommentit osallistuvat arvontaan, joissa on jokin yksivuotinen kesäkukkaistutusehdotus. TAI Vaihtoehtoisesti jos et keksi mitään ylläolevaan niin voit myös kertoa mikä on sinun lempikesäkukkasi/-kukat ja/tai millainen /millaiset ovat sinun kesäkukkaistutukset? Tai panostatko kesäkukkiin vai luotatko vain perennoihin? Kerro omat kesäkukkavinkkisi/ideasi!

Muutin vielä hieman tuota arvontaformaattia ja kaikki tarvittava tieto mitä tarvitset arvontaan osallistuaksesi on tässä:


Arvonta-aika: 9.3.2017 - 31.3.2017 klo 24 asti
Aihe: Kaaos Kukkaruukussa blogin puutarhan ensi kesän kesäkukkaistutukset
Osallistumisehdot:  HUOM! Aiemmasta ilmoituksesta poiketen, kaikki blogini lukijat, MYÖS ANONYYMIT voivat osallistua arvontaan. Laita tunnistettava nimimerkki kommenttikenttään ja jos et ole blogini lukija laita kommenttisi loppuun sähköpostiosoitteesi! Nimimerkittömät menee automaattisesti hylkyyn, eivätkä osallistu arvontaan. 
Arvonta vain suomessa asuville henkilöille. Kommentoi puutarhan kesäkukkaistutusehdotuksesi puutarhaani. Tai vaihtoehtoisesti voit myös kertoa mikä on sinun lempikesäkukkasi/kukat ja panostatko kesäkukkiin, jos niin miten? Voit vastata myös jos et panosta, jos luot perennoilla ilmeesi puutarhaasi tai jollain muulla. Kerro kesäkukkaistutusvinkkisi!
VAIN kesäkukkaistutusaiheiset/-vinkit/-ideat/lempikesäkukat/omat istutukset kommentit osallistuvat arvontaan.

Muista mainita monella arvalla olet mukana! Tässä tapauksessa blogini lukija voit olla vaikka et olisikaan "rekisteröitynyt" lukijakseni. Eli anonyymit myös rohkeasti mukaan!! Ei tarvi antaa vinkkejä minun puutarhani kohtiin vaan voit vapaamuotoisesti kertoa vain vaikka oman lempikesäkukkasi!

Arvontaan voit osallistua kahdella tai vain vaikka yhdellä arvalla, Katso tarkemmat ohjeet arvontapostauksesta! Kahdella arvalla osallistuminen edellyttää arvontakuvan linkittämistä omaan blogiisi, ja jos tuo ensimmäinen kuva ei tuntunut sopivan omaan blogiin (kun on pystysuuntainen ym) niin tein uuden arvontakuvan, jota voit linkittää omaan blogiisi. Ja HUOM! kaikki jo aiemmin osallistuneet voivat vielä kommentoida, jos haluatte tällä kuvalla toisen arvan niin saa kommentoida arvontapostausta! Huomautan myös, että arvontavaiheessa, kun arvonta on päättynyt, niin arvon todennäköisesti jokaiselle ensin oman numeron. Eli ensimmäisenä kommentoinut ei välttämättä ole nrolla 1 mukana arvonassa jne. Vaan jokaiselle tulee omat numerot tai sitten teen perinteisen lappuarvonnan. Eli sillä ei ole väliä missä välissä kommentoit, se ei vaikuta siihen mikä tulee sinulle arvontanumeroksi.


Tämän kuvan voit linkittää omaan blogiisi!
Muista kertoa, jos osallistut kahdella arvalla.

(jos mainintaa ei ole, automaattisesti silloin osallistuu yhdellä arvalla)



SIIS HUOM! MYÖS ANONYYMIT OVAT MUKANA aiemmista tiedoista poiketen JA VOIT VAIKKA VAIN KERTOA MIKÄ ON LEMPIKESÄKUKKASI!! Nämä riittävät, että voit osallistua arvontaani.

Arvontapalkinnosta; jos et pidä poron papanoista, jotka ovat salmiakkia, niin voimme vaihtaa sen suklaalevyyn. Katselin jo yhtä uutta suklaata kaupasta!

Toistelen paljon itseäni tuossa arvontapostauksessa, mutta yritän sitä vielä muuttaa ettei olisi niin paljon toistoa. Laitan nämä päivitetyt tiedot myös tuonne arvontapostaukseen, jonne sinunkin suunta olisi nyt, tervetuloa lämpimästi osallistumaan arvontaan! Tehdään tästä yhdessä hieno arvonta, se tapahtuu vain sitten, että Te rakkaat lukijani kommentoitte, jotain puutarhan kesäkukkiin liittyvää, ohjeet yllä ja arvontapostauksessa!


Onnea kaikille vielä arvontaan! Arvontaan pääset tästä linkistä! Vielä on mukavasti kolmisen viikkoa aikaa osallistua arvontaani!

Arvonta on tehty osittaisessa blogiyhteistyössä pororeseptit.fi sivuston kanssa.

torstai 9. maaliskuuta 2017

5-vuotis arvonta!

Tämä sisältää osittaisen blogiyhteistyön


Lupailinkin jo edellisessä postauksessa, että jotain jännittävää tapahtuu pian! Tätä hetkeä olen jo viime syksystä miettinyt, odottanut ja suunnitellut, nyt se tulee julkisuuteen.
Nimittäin blogini täyttää huikeat 5 -vuotta piakkoin ja sen kunniaksi ajattelin järjestää blogiarpajaiset! Tämä arvonta on osittain tehty yhteistyössä pororeseptit.fi sivuston kanssa.

Viime vuonna kyselin hieman, että minkälaista arvontapalkintoa te lukijat
haluaisitte ja siellä väläyteltiin muiden hyvien ehdotusten seasta jotain Lappi -aiheista, 
no nyt vuotta myöhemmin lisätään vain tätä Lappi -villitystä ja koko paketin täydeltä 
on Lappi -aiheisia ja DIY eli itsetehtyjä palkintoja luvassa kahdelle voittajalle.


Arvotaan siis kaksi voittajaa ja samalla on kaksi palkintoakin.

Palkinnot näkyvät alla kuvassa

* *
Ensimmäinen palkinto sisältää
(setti kuvassa oikealla):

* Äitini kutomat naisten Lapin villasukat Jämsän huopatehtaan
70% villasta tehdystä Erämies - sukkalangasta 
(on enemmän saapasukat kuin pikkukenkäsukat,
koko n. 39-40,
Materiaali: 70% villaa, 30% polyamidia,
sukissa ei ole naruja varren yläreunassa)

* Itse tekemäni rannekoru puuhelmistä, joustava kuminauha

* Pororeseptit.fi sivuston lahjoittama poroaiheinen parkkikiekko


* *

Toinen palkinto sisältää
(setti kuvassa vasemmalla):

* Itse valamani Lappi -aiheinen kynttilä,
vaikka sitten ensi jouluun
(kynttilävärillä piiretty molemmin puolin tunturit,
tonttu ja poro)

* Poronpapanat -salmiakki karkkirasia
(vaihtoehtoisesti, jos et pidä salmiakista,
voidaan vaihtaa se uutuus suklaalevyyn,
suklaalevy ei Lappi -aiheinen)

* Pororeseptit.fi sivuston lahjoittama poroaiheinen parkkikiekko




Kuva kakkospalkinnosta.



* *

Aiheena arvonnassa on puutarhani ensi kesän kesäkukkaistutukset! 
Näin talvisyännä on hyvää aikaa suunnitella jo tulevan kesän kukkaistutuksia.
Olette ehkä aiemmista postauksista lukeneet, että panostan kesäkukkaistutuksiin ja tykkään luoda niillä viimeistellynkin ilmeen sisääntulokäynnille ja takapihalleni. Kun perennat eivät vielä loista, on kesäkukilla helppo luoda viimeistelty ilme pihaan ja puutarhaan.

Idea on siis, että haen jotain uusia ideoita kesäkukkaruukkuihini
takapihalle ja etupihalle, oheisien kuvien kohtiin ja nimenomaan
jotain yksivuotisia, jotka voin ostaa torilta ei itsekylvöjä.
Ja tarkoituksenani on nyt osallistuttaa teidät lukijat
valitsemaan jotain uutta, uusia kesäkukkia näihin kohtiin ja ruukkuihin.
Kerro siis kommenttikentässä sinun ehdotus kesäkukaksi/kukiksi oheisin kohtiin ja ruukkuihin.
VAIN ne kommentit osallistuvat arvontaan, joissa on jokin yksivuotinen kesäkukkaistutusehdotus.

Vaihtoehtoisesti jos et keksi mitään ylläolevaan niin voit myös kertoa mikä on sinun lempikesäkukkasi/-kukat ja/tai millainen /millaiset ovat sinun kesäkukkaistutukset?
Tai panostatko kesäkukkiin vai luotatko vain perennoihin? Kerro omat kesäkukkavinkkisi/ideasi!

Idea arvonnan aiheeseen lähti siitä kun valitsen
pitkälti samoja kesäkukkia joka vuosi ja nimenomaan siis ulos. Neilikoita, samettikukkia, petunioitakin.. No niitä perinteisiä, mutta jospa saisin jotain uusia ideoita istutuksiini ja valintoihin tällä tavalla. Orvokki on esimerkiksi aina ollut nou nou listalla. Myyrät söi yhtenä vuonna alut ja kukat joten ei sitä. 


Tässä etupihan kokonaiskuva, kohde nro 1.

 Kesäkukkaistutuksia tulisi kuvassa näkyviin kahteen kohtaan,
mahdollisesti myös kolmaskin, mutta ei pakollinen (se on tuo punaisella seinällä oleva kenkäruukku).
Muut kohdat ovat vasemalla tuolin yläpuolella olevalla valkoisella seinällä oleva kukkaruukku, jossa nyt kanerva. Sekä maassa suoraan kenkäruukun alapuolella oleva ruukku. Ruukku voi olla istutuskohdassa eri, mutta kutakuinkin tuon kokoinen ei yhtään isompi, päin vastoin voi olla pienempi. Mitä tähän tulisi?



Takapihan kokonaiskuva, kohde nro 2.

Aloitetaan vasemmasta laidasta keskeltä, pinkkiin ruukkuun voi ehdottaa
jotakin kesäkukkaistutuksia, siihen mahtuu arviolta n. 4-6 pientä kukkaa.
Alhaalla maassa kiveyksellä iso puinen hedelmälaatikko, siihen mahtuu
arviolta n. 3-5 kukkaa, ei samettikukkia, jotain muuta. 
Oikealla hedelmälaatikon vieressä tulee olemaan
kuvassa näkyvä ruukku tai pienempi ruukku, siihen voi ehdottaa istutusta.
Ja ylhäällä oikealla sinkkiruukku, josta kuva erikseen alla.

Ja jotain muuta kuin kuvassa jo olevia kukkia!

Molemmat ovat varjon puolella. Takapiha on katoksen alla, niin aurinko ei pääse kunnolla paistamaan.



Tässä yksityiskohtia vielä tarkemmin takapihalta. Seinällä oleva sinkkiruukku,
mahtuu vain yksi kukka.



Tässä vielä pieni ruukku, joka on vaihtoehtoinen isolle ruukulle, etu- tai takapihalle,
tähän mahtuu vain yksi kukka.



Saa antaa myös muita ideoita, vapaamuotoisesti kommentoimalla,
mitä tulisi takapihalle ja mitä etupihalle, ei ole pakko eritellä, että tuohon ruukkuun
sitä ja tuohon tuota. Sekä myös tuolla yllämainitut yleiset kesäkukkavinkit/ideat ja lempikesäkukat ja panostatko kesäkukkiin, jos niin miten?

* *

Arvonta-aika: 9.3.2017 - 31.3.2017 klo 24 asti
Aihe: Kaaos Kukkaruukussa blogin puutarhan ensi kesän kesäkukkaistutukset
Osallistumisehdot: HUOM! Aiemmasta ilmoituksesta poiketen, kaikki blogini lukijat, MYÖS ANONYYMIT voivat osallistua arvontaan. Laita tunnistettava nimimerkki kommenttikenttään ja jos et ole blogini lukija laita kommenttisi loppuun sähköpostiosoitteesi!  Nimimerkittömät menee automaattisesti hylkyyn, eivätkä osallistu arvontaan. 
Arvonta vain suomessa asuville henkilöille. Kommentoi puutarhan kesäkukkaistutusehdotuksesi puutarhaani. Tai vaihtoehtoisesti voit myös kertoa mikä on sinun lempikesäkukkasi/kukat ja panostatko kesäkukkiin, jos niin miten? Kerro kesäkukkaistutusvinkkisi!


Arvontaan voit osallistua seuraavasti:

1. arpa 
Olemalla blogini lukija (myös anonyymit kommentoijat osallistuvat) ja kommentoimalla tätä arvontapostausta.

 Kommentoi mitä kesäkukkia mihinkin kohtaan ensi kesänä puutarhassani
istuttaisin. Toteuta vaikka villeimmät unelmasi, mutta muista, että jotain toteutuskelpoista sen pitäisi kuitenkin olla!
VAIN istutusehdotus/kesäkukkavinkkit/-ideat/lempikesäkukka kommentit osallistuvat arvontaan,
Pelkkä lempikesäkukkakommenttikin osallistuu arvontaan.


2. arpaa
Olemalla blogini lukija (myös anonyymit kommentoijat osallistuvat), kommentoimalla tätä arvontapostausta ja 
linkittämällä oheinen arvontakuva omassa blogissasi.*

Kommentoi mitä kesäkukkia mihinkin kohtaan ensi kesänä puutarhassani
istuttaisin. Toteuta vaikka villeimmät unelmasi, mutta muista, että jotain toteutuskelpoista sen pitäisi kuitenkin olla!
VAIN istutusehdotus/kesäkukkavinkkit/-ideat/lempikesäkukka kommentit osallistuvat arvontaan.
Pelkkä lempikesäkukkakommenttikin osallistuu arvontaan.


Muista mainita monella arvalla olet mukana!


Tämän arvontakuvan voit linkittää blogiisi!



* *

Todennäköisesti tulen sitten toteuttamaan jonkin näistä ideoista
ja jos on paljon samoja niin teen suunnitelman ja toteutan jonkin ideoista!
Ja tottakai kerron sen sitten täällä blogissa. 


Pororeseptit.fi internet-sivusto on Paliskuntain yhdistyksen ylläpitämä
sivusto netissä, jossa kerrotaan poronlihasta ja siitä tehdyistä herkullisista
ruokaohjeista. Paliskuntain yhdistys on sen sijaan  porotalouden ohjaus-, neuvonta- ja asiantuntijaorganisaatio. Lapissa ja Pohjois-Suomessa on yhteensä 53 paliskuntaa, joissa
on poronomistaja n. 4464. Paliskuntain yhdistys neuvoo paliskuntia, poronomistajia, sidosryhmiä ja kansalaisia poroihin liittyvissä kysymyksissä. Lisää tietoa tästä linkistä.
Poroelinkeino on vanha ja tärkeä elinkeino Lapissa.

Allekirjoittaneella on oikeus muutoksiin arvonnan aikana!

* *

Onnea arvontaan,

Pelaguu


EDIT 13.3.2017: Sääntöjä muutettu. *Arvontamuistutuspostauksessa on uusi arvontakuva, jonka voit linkittää blogiisi. Myös jo kommentoineet voivat sen linkittää, mutta muistathan kertoa, vaikka tähän alle, että osallistut kahdella! Silläkään ei ole väliä missä välissä kommentoit, jokaiselle arvotaan uusi numero arvonta vaiheessa. Kommentointi järjestyksellä ei ole väliä! Päivitetty myös palkintoa!

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Ihanaa naistenpäivää!

Ihanaa naistenpäivää naiset!!




Leivoin kokeilevassa keittiössäni viikonloppuna uudella bongaamallani ohjeella suklaisiamuffineja päiväkahvipöytään. Olivat kyllä supersuklaisia, ei siis onnenkakkuja kuten kuvassa kerrotaan, vaan voivathan ne olla niitäkin. Niitä onnenkakkusia kun muistaisimme jakaa ja itsekin saada! :)
Ohje suklaisiin muffineihin täältä.


Pysykäähän blogini lukijat kuulolla, suunnittelen jotain mukavaa 
lähipäivänä tapahtuvaksi! Kuulemisiin! ;)


♥:llä Pelaguu